♦DASHBOARD♦
• MEMO •
• Diploma TESL Student (2015-2017) Semoga berjaya dengan cemerlang di dunia dan Akhirat.Amin Ya Rabbal Alamin ❤ Hello qtiepie {s} ^^ ❤ I'm in Semi-HIATUS Mood right now .I'll update whenever I'm free .Please look forward to it . I'll miss you ,and make sure you'll miss me too!! Leave me any messages at the Cbox ,I'll reply to you soon ❤

• Ani Ghani •



• le Princesse •

♦ Online Diary ♦




Thursday, 4 July 2013
02:54
 
Instagram 
Application Instagram ni cuma terdapat di gadjet-gadjet yang ada Android be -rating 3 ke atas sahaja .Jadi siapa yang ada handphone or gadjet canggih-canggih je yang dapat download Instagram :( Olo ...Jadi,agaknya kepada yang tertanya-tanya ,"Macam mana nak main Instagram guna Lappy/PC je?Boleh ke?" Mesti BEST kalau boleh kan?Mudah dan funtion dia sama je macam guna Phone .eh ,Boleh la sayang :) Betul ! Nak tahu macam mana?Ikut step-step ni :
  ..

langkah pertama boleh download di sini  DOWNLOAD BLUESTACK



selepas selesai akan keluar application ini seperti di bawah...Eh!belum boleh lagi main Instagram awak...awak kena install dulu dalam BLUESTACKS , search intsagram and then install...





selepas selesai install Instagram dalam application player anda dalam bluestack...untuk linkkan file MY document ke instagram ,first mesti kena ada IO FILE MANAGER : download di sini.. 

http://7labsofficial.com/tips-tricks/how-to-access-your-computers-files-in-bluestacks-on-windows.html


belum selesai lagi tau awak :3...Lepas tu ,kena buat satu file di MY PICTURE di DOCUMENT ...buat file nama :: INSTAGRAM untuk memudahkan gambar-gambar kita upload dalam INSTAGRAM ...hee



akhir sekali , awak try  ON/SIGN IN INSTAGRAM ...Tapi pastikan awak dah ada account Instagram lah :3 ...ini adalah langkah-langkah simple macam mana nak cari gambar-gambar yang kita nak upload dalam instagram kita..SYARATNYA , the most important thing mesti kena install IO FILE MANAGER dulu....

1


2


3


4


5

6


7


seterusnya ,pilih gambar-gambar awak yang comel-comel yang ada dalam folder INSTAGRAM...(Copy gambar-gambar yang nak dimasukkan ke Instagram ke dalam FILE INSTAGRAM tu) ini untuk memudahkan kita upload gambar-gambar tu dengan mudah dan bila-bila masa , kita boleh buang balik gambar tu dari laptop .Ia sekadar sementara untuk kita upload ke server INSTAGRAM.. Ok,faham tak ni? :3 hee


dan inilah hasilnya INSTAGRAM melaluai Laptop .. See , macam guna Iphone/Android phone yang biasa :3 


selamat mencuba dan belajar sedikit demi sedikit cara menggunakan blustack. 

HAVE FUN TRYING :D 
 
   Thanks for reading  

Labels: ,

• بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ •

• السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ •
Please be kind with your words ,critics are fine , but please don't be too harsh . Your comments are highly appreciated .Thank you so much \( ◦'⌣'◦ )/ ❤
♦ Leave Comment ♦









• Credit •
Blog Owner: Ani Ghani
Skin by :
Stuffs: ,,,
Best viewed in: Mozilla and
Google Chrome
HARAM untuk buka page source dan
curi code di sini