♦ DASHBOARD ♦

• MEMO•

• Semoga kita semua berjaya dengan cemerlang di dunia dan Akhirat. Amin Ya Rabbal Alamin ❤

Hello qtiepie {s} ^^ ❤ I'm in SEMI-HIATUS Mood right now. I'll update whenever I'm free. Please look forward to it! I'll miss you and make sure you'll miss me too!! ʕ•ᴥ•ʔ Leave me any messages at the Cbox. I'll reply to you soon, In Shaa Allah ❤

• ᴀɴɪ ɢʜᴀɴɪ •



• le Princesse •

♦ ONLINE DIARY ♦




Thursday, 4 July 2013
02:54
 
Instagram 
Application Instagram ni cuma terdapat di gadjet-gadjet yang ada Android be -rating 3 ke atas sahaja .Jadi siapa yang ada handphone or gadjet canggih-canggih je yang dapat download Instagram :( Olo ...Jadi,agaknya kepada yang tertanya-tanya ,"Macam mana nak main Instagram guna Lappy/PC je?Boleh ke?" Mesti BEST kalau boleh kan?Mudah dan funtion dia sama je macam guna Phone .eh ,Boleh la sayang :) Betul ! Nak tahu macam mana?Ikut step-step ni :
  ..

langkah pertama boleh download di sini  DOWNLOAD BLUESTACK



selepas selesai akan keluar application ini seperti di bawah...Eh!belum boleh lagi main Instagram awak...awak kena install dulu dalam BLUESTACKS , search intsagram and then install...





selepas selesai install Instagram dalam application player anda dalam bluestack...untuk linkkan file MY document ke instagram ,first mesti kena ada IO FILE MANAGER : download di sini.. 

http://7labsofficial.com/tips-tricks/how-to-access-your-computers-files-in-bluestacks-on-windows.html


belum selesai lagi tau awak :3...Lepas tu ,kena buat satu file di MY PICTURE di DOCUMENT ...buat file nama :: INSTAGRAM untuk memudahkan gambar-gambar kita upload dalam INSTAGRAM ...hee



akhir sekali , awak try  ON/SIGN IN INSTAGRAM ...Tapi pastikan awak dah ada account Instagram lah :3 ...ini adalah langkah-langkah simple macam mana nak cari gambar-gambar yang kita nak upload dalam instagram kita..SYARATNYA , the most important thing mesti kena install IO FILE MANAGER dulu....

1


2


3


4


5

6


7


seterusnya ,pilih gambar-gambar awak yang comel-comel yang ada dalam folder INSTAGRAM...(Copy gambar-gambar yang nak dimasukkan ke Instagram ke dalam FILE INSTAGRAM tu) ini untuk memudahkan kita upload gambar-gambar tu dengan mudah dan bila-bila masa , kita boleh buang balik gambar tu dari laptop .Ia sekadar sementara untuk kita upload ke server INSTAGRAM.. Ok,faham tak ni? :3 hee


dan inilah hasilnya INSTAGRAM melaluai Laptop .. See , macam guna Iphone/Android phone yang biasa :3 


selamat mencuba dan belajar sedikit demi sedikit cara menggunakan blustack. 

HAVE FUN TRYING :D 
 
   Thanks for reading  

Labels: ,

• بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ •

• السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ •
Please be kind with your words, critics are fine, but please don't be too harsh. Your comments are highly appreciated .Thank you so much \( ◦'⌣'◦ )/ ❤
♦ 𝐿𝑒𝒶𝓋𝑒 𝒞𝑜𝓂𝓂𝑒𝓃𝓉 ♦









𝓒𝓻𝓮𝓭𝓲𝓽
Blog Owner: 𝓐𝓷𝓲 𝓖𝓱𝓪𝓷𝓲
Skin by :
Stuffs: ,,,,
Best viewed in: 𝔾𝕆𝕆𝔾𝕃𝔼 ℂℍℝ𝕆𝕄𝔼
𝔻𝕀ℍ𝔸ℝ𝔸𝕄𝕂𝔸ℕ untuk
𝕄𝔼ℕℂ𝕌ℝ𝕀 ℂ𝕆𝔻𝔼 𝔻𝕀𝕊𝕀ℕ𝕀!!
•𝓝𝓸𝓽𝓮 •

ɪ ᴡᴏᴜʟᴅ ʙᴇ ɢʟᴀᴅ ɪꜰ ʏᴏᴜ ʟᴇᴀᴠᴇ ᴍᴇ ꜱᴏᴍᴇ ᴍᴇꜱꜱᴀɢᴇꜱ ᴡʜɪʟᴇ ʏᴏᴜ'ʀᴇ ʜᴇʀᴇ! ❤ ᴛʜᴀɴᴋ ʏᴏᴜ ꜰᴏʀ ᴠɪꜱɪᴛɪɴɢ ᴍʏ ʙʟᴏɢ!